Schuldcentralisatie zorgt voor lagere maandlast

Heb je naast het hypothecair krediet voor je woning nog verschillende andere leningen die je maandelijks moet afbetalen? Een autolening, een lening op afbetaling, een renovatielening, een kredietopening bij een kredietkaart … Voor velen lukt de afbetaling in het begin wel, maar de vele aflossingen wegen snel door op het leefbudget van het gezin. Andere leningen dan hypothecaire kredieten hebben ook nog eens een hogere rente. Iedere maand rondkomen wordt steeds moeilijker.

Dit kan ook anders.

Hoe?

Door je schulden te hergroeperen via schuldcentralisatie.

Wat is schuldcentralisatie?

Schuldcentralisatie is een hergroepering van verschillende kredieten waarvan één woonkrediet en minstens drie andere kredieten of leningen. Er wordt een nieuw woonkrediet aangegaan waarin de andere leningen mee zijn opgenomen.

Waaraan moet je nog voldoen?

  • Het nieuwe krediet moet als hoofdbestanddeel het af te betalen bedrag van het woonkrediet zijn.
  • Het totale terug te betalen bedrag mag niet meer zijn dan de geschatte waarde van je woning.
  • De totale maandlast moet na de hergroepering minder zijn dan de huidige maandlast.

Wat met het fiscaal voordeel?

Het fiscaal voordeel voor het woonkrediet blijft, maar uiteraard enkel voor het af te betalen bedrag voor de woning in de nieuwe hypotheek.
De andere leningen waren sowieso niet aftrekbaar en dus niet fiscaal in te brengen.

Honderden euro’s per maand verschil

Wacht niet te lang om stappen te ondernemen als de afbetalingen van je woonkrediet en de andere kredieten heel zwaar beginnen te wegen.
Stap naar een kredietmakelaar.
Schuldcentralisatie kan je honderden euro’s maandlast schelen omdat je nu voor de andere leningen onder de lage interestvoet van het woonkrediet valt en de duurtijd van de lening wordt aangepast.

Wil je weten of jouw kredieten samen in aanmerking komen voor een schuldcentralisatie? Maak dan een afspraak met Vlaamse Leencentrale op 053 66 47 78 of via info@vlaamseleencentrale.be

Breng alle gegevens van je lopende kredieten mee. Jurgen bekijkt jouw dossier en berekent of je in aanmerking komt voor een hergroepering van je schulden.

100% lenen nog altijd mogelijk

Wij beantwoorden al je vragen in mensentaal.
Kom vrijblijvend langs