100% lenen nog altijd mogelijk

Sinds 1 januari 2020 is het niet meer zo gemakkelijk om 100% van de aankoopprijs van een woning te lenen. De norm is nu dat je slechts 90% van de aankoopprijs van de woning kan lenen. Voor de registratierechten en de notariskosten moet je zelf opdraaien.
Hier lees je wat die regel inhoudt.

Maar ook al is die regel nu in voege, toch hebben we dit jaar bij Vlaamse Leencentrale al heel wat kredieten verleend waarin klanten het volledige aankoopbedrag konden mee lenen.
Hoe kan dit?
Vlaamse Leencentrale werkt niet voor één kredietverlener. Wij zijn kredietmakelaars, dit wil zeggen dat wij met verschillende kredietverleners samenwerken. Op deze manier zoeken wij voor iedere klant naar de gepaste formule die er op dit moment op de markt is.
Ons doel is dat onze klanten op een comfortabele manier hun krediet kunnen aflossen.
Uiteraard is het ook onze plicht om onze klanten te behoeden voor ‘miskopen’. Dan gaat het niet over een pand dat niet in orde is, maar wel over hun kredietwaardigheid.

Wie kan toch 100% van de aankoopprijs van een woning lenen?

 • Iedereen die een enige en bescheiden woning koopt, bouwt of verbouwt en die woning binnen een termijn van twee jaar na de toekenning van de lening betrekt en er nadien blijft wonen.
 • Het gaat over een enige en bescheiden woning die hoofdzakelijk gebruikt wordt om in te wonen. Je mag er geen handelsactiviteit in uitoefenen. Een vrij beroep kan wel, een winkel bijvoorbeeld niet.
  • Je mag dus geen andere eigendom bezitten, ook niet in vruchtgebruik.
  • De verkoopwaarde van de woning (grond inbegrepen) mag het maximumbedrag vermeld in onderstaande tabel niet overschrijden.
   Het maximumbedrag hangt af van de ligging van de woning en van de gezinstoestand van de kredietnemer.
   De prijs van de woningen in de gemeenten binnen het Vlabinvestgebied ligt iets hoger dan de prijs in Vlaanderen.

   Maximale verkoopwaarde woningenVLAANDERENBinnen gebied VLABINVEST
   geen personen ten laste242.000272.000
   1 persoon ten laste260.000286.000
   2 personen ten laste272.000299.000
   3 personen ten laste284.000313.000
   4 personen ten laste284.000326.000
   5 personen ten laste309.000340.000

   De groene gemeenten behoren tot de Vlabinvestregio, ook wel de Vlaamse rand genoemd. • De toekenning van de lening hangt niet af van je inkomen.
  We onderzoeken wel grondig of je de lening kan afbetalen. Hierbij kijken we naar het bedrag dat je nodig hebt om te ‘leven’ en het bedrag dat je iedere maand zal afbetalen.

Vlaamse Leencentrale maakte met deze formule in 2020 al verschillende jonge koppels gelukkig. Als je nog geen eigendom hebt en een woning wil kopen met een verkoopwaarde onder de maximumbedragen van de tabel, dan is er veel kans dat je hiervoor 100% kan lenen.
Alles hangt dan nog af of je het aflossingsbedrag effectief iedere maand kan afbetalen. Uiteraard houden we hier ook rekening met alle andere kosten die bij jouw manier van leven horen.
Wij behoeden kredietaanvragers immers voor een te hoge schuldenlast.

Klinkt dit als muziek in de oren?
Neem dan contact met ons op.
Stuur een mail naar info@vlaamseleencentrale.be of bel op 053 66 47 78
Maak een afspraak.
Jurgen luistert naar jouw verhaal en bekijkt wat hij voor jou kan doen.

100% lenen nog altijd mogelijk

Wij beantwoorden al je vragen in mensentaal.
Kom vrijblijvend langs